Wat is de gemeenschappelijke deler van de FLAVR hobbykok? Breng twee gepassioneerde foodies samen op een terrasje met een lekker drankje en hapje en je komt al een eind op weg! Ik sprak deze week af met mede FLAVR chef Lot uit Wilrijk.

 

 

Koken als ontspanning en om het hoofd leeg te maken was voor Lot één van de redenen om als FLAVR chef te starten. Als mama van twee moeilijke eters is het een uitdaging om elke dag iets lekkers, gezonds en kindvriendelijk op tafel te zetten. En waarom dit dan ook niet delen via FLAVR? Lot kookt het liefst eenvoudige, normale gerechten die ze zelf ook lekker vindt. En met veel groenten! Tiens, waar hebben we dat nog gehoord? Wat ze voor FLAVR kookt, komt meestal diezelfde dag ook bij haar thuis op tafel. De thuiskeuken noemt ze het zelf, waar ze op kleine schaal met verse ingrediënten de klassiekers volgens eigen recept klaarmaakt. Een gerecht bij Lot zal geen twee keer hetzelfde smaken omdat ze kookt volgens haar gevoel en er telkens een eigen toets aan geeft. De verpakking is soms wel een uitdaging… stoofvlees met frietjes als afhaalmaaltijd? Bij het alternatief van Lot zal je ook duimen en vingers aflikken, want de frietjes worden gewoon vervangen door een versgebakken broodje!

 

 

Lot werkt op dit moment als administratief bediende, maar deed in een vorig leven ervaring op in de horeca sector. Hier opnieuw een hoofdberoep van maken is op dit moment niet aan de orde, maar waarom niet wat bijverdienen met wat je graag doet? De lage drempel om als FLAVR chef te starten was een andere reden om de stap te zetten. “Je kan je als kok concentreren op het koken en moet je verder niet veel aantrekken van administratie en fiscaliteit aangezien FLAVR alles regelt” aldus Lot.

Daarnaast zijn de sociale contacten en het verwennen van je klanten zeker ook een grote drijfveer. Lot haar tip voor andere FLAVR chefs? Zorg voor een extraatje bij de bestelling zoals een stukje cake, sabayon of een soepje. Dit zorgt ervoor dat je klanten zeker terugkomen! De goeie recensies op haar profiel laten zien dat Lot weet waar je over praat 😊

 

 

Binnenkort gaat Lot verhuizen naar een nieuwe stek en de eerste kiemen voor de promo campagne met onder andere flyers zijn al gezaaid. Ik weet alvast zeker dat Lot super snel geïntegreerd zal zijn in haar nieuwe wijk. Wie wil er nu geen chef zoals Lot als buurvrouw?