Het hele leven van Kelly draait rond eten. Haar fascinatie begon al in de keuken van het restaurant van haar grootouders en is sindsdien alleen nog maar toegenomen. Vandaag de dag is Kelly bijna klaar met haar koksopleiding en niet meer de keuken uit te slaan. “Ik heb altijd al iets met koken willen doen omdat in de keuken staan mij tot rust brengt. Het maakt mijn hoofd leeg en is mijn absolute rustpuntje van de dag.”, vertelt Kelly. “Ik heb er dan ook lang over getwijfeld om zelf een horeca zaak te openen, maar ik vreesde ervoor dat dit het plezier van het kokerellen zou wegnemen aangezien je dan aan de lopende band dezelfde gerechten moet bereiden. Gelukkig speelde een goeie vriend van mij het idee van FLAVR door omdat hij dacht dat dat wel iets voor mij zou zijn, en dat was het zeker!”

Terwijl Kelly al spontaan haar verhaal vertelt neem ik plaats aan haar eettafel. Zelf staat ze het gerechtje voor straks al klaar te maken in de keuken terwijl ik alvast kan genieten van de heerlijke geur die het prachtige herenhuis vult. De olie op het vuur begint te prutellen en de gamba’s worden in de pan gelegd. “Ik heb even moeten nadenken over mijn lievelingsgerecht omdat ik van erg veel smaken kan genieten, ik wist alleen zeker dat het een visgerecht zou zijn. Zelf heb ik altijd aan de zee gewoond en mijn opa was een visser, dus het zit een beetje in onze familie cultuur.” Terwijl de gamba’s heerlijk sudderen gaat Kelly het terras op en plukt wat verse kruiden van eigen kweek. Later vertelt ze me dat ze de traditie heeft om eens per jaar een uitstapje te maken naar ‘plantendag’ in Bokrijk. Hier slaat ze al haar kruidenzaadjes en masse in die ze vervolgens het hele jaar door cultiveert en gebruikt. Aan verse ingrediënten wordt in dit huis duidelijk aandacht besteed.

Terwijl ik al watertandend zit te wachten dresseert Kelly een prachtig bordje dat rechtstreeks uit een sterrenrestaurant lijkt te komen. “Ik ben verzot op servies en artistieke schoteltjes. Ik probeer altijd een maaltijd te serveren die even mooi oogt als hij smaakt.” Laten we hopen dat het inderdaad even lekker smaakt dan het eruit ziet, want het bordje ziet er uit als een waar kunstwerkje!

Net wanneer ik wil beginnen neemt een pettotertje plaats tegenover mij met de weinige maar veelzeggende woorden: ‘Mama, ik heb honger!’. Mama Kelly moet even lachen en serveert ook een schoteltje aan haar oudste zoon. “Mijn kinderen ruiken de hele dag door eten hier in huis omdat ik zo vaak aan het koken ben, daardoor hebben ze ook enorm vaak honger. Op het vlak van eten zijn mijn kleintjes dan ook wel lichtjes verwend.” Ik neem mijn eerste hap en kom tot het besluit dat ik de twee jongens van Kelly niets kwalijk kan nemen… Wat smaakt dat heerlijk! Het gerechtje is heerlijk gekruid maar verder erg puur. Hier en daar ligt een druppeltje saus, maar meer heeft het ook niet nodig. Ik vraag Kelly om te verduidelijken wat er nu precies op mijn bord ligt. “Mijn lievelingsgerechtje bestaat uit een slaatje van spitskool en olijfolie gecombineerd met een gestoofde paprika en rode ui met gamba’s en curry kruiden en een mayonaise van bieslook en look. De vinaigrette is een olie op basis van sesam- en olijfolie, citroen en bieslook.”

Mama Kelly is duidelijk fan van de kwalitatieve, pure keuken en is een heuse foodie. Wel vertelt ze dat ze niet erg graag op restaurant gaat (tenzij af en toe eens heel culinair), maar wanneer de familie op hun jaarlijkse reis vertrekt is het hoofddoel van de bestemming bijna altijd lekker eten. Soms trekken ze naar de truffelstreek, andere keren huren ze een huisje in het zonnige Europa en experimenteren daar zelf met de mediterraanse keuken. Op deze manier blijft deze chef inspiratie verwerven en die integreert ze vaak direct in haar FLAVR gerechtjes.

Kelly is duidelijk een FLAVR chef in hart en nieren en dit straalt ze ook in al haar gerechtjes uit. Voor zij die in Tienen wonen kan ik maar een ding adviseren: huize Kelly is zeker een aanrader!